OK
برخی پروژه های جاری حوزه صنعت و معدن فن آوران پارسیان

احداث کارخانه تولید اسید سولفوریک

قرار داد احداث واحد تولید اسید سولفوریک جدید شرکت ملی صنایع مس سرچشمه به ظرفیت یک میلیون تن در سال (3100 تن در روز اسید 100%) در بهار سال1390 منعقد گردید . گاز های خروجی از کوره های ذوب مس و قسمتی از گاز های کوره های کنورترها ، به عنوان خوراک ورودی به پلنت برای تولید اسید استفاده خواهد شد. با اجرای این پروژه علاوه بر خود کفایی کشور در تولید اسید سولفوریک که محصولی استراتژیک محسوب می گردد، با جلوگیری از انتشار  گازهای آلاینده به اتمسفر، فواید زیست محیطی زیادی نیز بدنبال خواهد داشت.

واحد اسید جدید جمعاً از سه واحد اصلی و  سه واحد فرعی به شرح ذیل تشکیل شده است.

واحد Gas Cleaning: در این واحد گازهای داغ خروجی از کوره های فلش و کنورترها ، از دمای  400Cتا دمای  40Cخنک شده و همچنین کلیه غبارات و آلاینده های همراه آن جذب و خارج خواهد شد.

واحد  Dry Gas & Acid Production: در این واحد کلیه رطوبت همراه گاز توسط اسید 96% جذب شده و گاز خشک می گردد و آماده ورود به بستر کاتالیستی برای انجام واکنش و تبدیل SO2  به SO3 به می گردد. همچنین SO3 خروجی از کنورتر، در دو عدد برج ، جذب اسید سولفوریک شده و تبدیل به اسید می گردند.

واحد Contact: در این واحد گاز خروجی از مرحله Dry Gas پس از پیش گرم شدن، وارد بسترهای کاتالیستی شده و بتدریج تبدیل SO2 به SO3 طی چهار مرحله در آن صورت می پذیرد. در این واحد همچنین برای جلوگیری ار اتلاف انرژی ، میزان  30  ton/hrبخار سوپر هیت تولید و تحویل کار فرما می گردد.

واحد  Effluent Treatment System: در این واحد پساب حاصل از عملیات غبار گیری و تمیز سازی که حاوی مقادیری از آرسنیک و فلزات سنگین است و به شدت اسیدی نیز می باشد خنثی شده و نهایتاً تحویل واحد پساب مجتمع مس می گردد.

واحد  Utility: در این واحد هوای فشرده مورد نیاز سیستم ، بخار مورد نیاز، کلیه نیاز های سرمایشی و گرمایشی سیستم تهیه و تامین خواهد شد.

واحد  Storage & Loading: در این واحد عملیات ذخیره سازی و بارگیری اسید تولید شده انجام می شود . بارگیری اسید توسط دو سیستم Truck Loading  و Train Loading  صورت می پذیرد. برای این منظور محوطه مناسبی طراحی و ریل گذاری می شود  تا بار گیری و مانور واگن های قطار به راحتی امکان پذیر باشد.

محصول کارخانه، اسید سولفوریک استاندارد با غلظت 93%- 98.5% و با خلوص بالا بوده و علاوه بر تامین نیاز های واحد های لیچینگ و پالایشگاه در خود مجتمع مس ، نیازهای صنعتی کشور را تامین خواهد نمود. همچنین برای تامین مواد اولیه طرح های آتی در تولید انواع کود های کشاورزی از نوع NPK نیز استفاده خواهد شد.


اصلاح سيستم كارخانه اسيد سولفوريك موجود

کارفرما: شركت ملي صنايع مس ايران

مدیریت پیمان: شركت توسعه طرحهاي صنعتي فن آوران پارسيان

محل انجام: کرمان، مجتمع مس سرچشمه

نوع قرارداد: مدیریت پیمان (MC)

هدف از اجرای پروژه:

حذف درصد بيشتري از گاز دي اكسيد گوگرد (So2) و ديگر ناخالصي هاي موجود در گاز خروجي از كارخانه ذوب مس جهت جلوگيري از انتشار آن به اتمسفر و نيز افزايش توليد اسيد سولفوريك از گاز So2 از يكصد هزار تن به سيصد هزار تن در سال

شرح موضوع قرارداد:

مديريت بر انجام بازنگری در طراحی موجود، خدمات مهندسی تامین تجهیزات، سیویل و سازه، نصب و راه اندازی نسبت اصلاح سیستم كارخانه اسید سولفوریک مجتمع مس سر چشمه از Singe Absorption  به Double Absorption برای افزایش ظرفیت توليد از يكصد هزار تن به سیصد هزار تن در سال


برخی پروژه های خاتمه یافته حوزه صنعت و معدن فن آوران پارسیان

 استحصال فورفورال از باگاس

نام پروژه: احداث کارخانه استحصال فورفورال از باگاس به ظرفیت 300 تن در سال بصورت EPCM

کارفرما: شرکت نفت بهران                 شروع پروژه: 1382                خاتمه پروژه: 1385

محل احداث: شهرستان شوشتر ، مجتمع کشت و صنعت کارون

اهمیت پروژه: سالانه حجم عظیمی از ضایعات ناشی از فرآوری نیشکر(باگاس) ایجاد می گردد. جمع آوری و دفع این ضایعات نه تنها مستلزم صرف هزینه فراوان و ایجاد آلودگی های زیست محیطی می باشد. بلکه اتلاف سرمایه است که قابلیتهای متعددی برای بکارگیری در صنایع مختلف دارد. یکی از کاربردهای این ضایعات، تولید ماده ارزشمند فورفورال می باشد. این ماده درسنتز و تولید ترکیبات شیمیایی گوناگون مورد استفاده قرارمی گیرد و به عنوان حلال درصنایع روغن و رنگ و لاک بکار می رود.

کاربرد: حلال شیمیایی فورفورال علاوه بر استفاده اصلی خود در کارخانجات تولید روغن موتور (به عنوان حلال و تصفیه کننده روغن موتور) می تواند به عنوان ماده اولیه محصولات جانبی دیگری مانند فورفوریل الکل و فورانها(که خود ماده اولیه تولید بسیاری از رزین های صنعتی می باشند) استفاده گردد. در ضمن پسماند آن پس از فرآوری به عنوان کود سبک غنی استفاده می گردد.

دستاوردهای اجرای پروژه: اجرای کارخانه مذکور علاوه بر ایجاد ارزش افزوده قابل توجه از ضایعات صنعتی، موجب کاهش وابستگی به فورفورال وارداتی و ثبت دانش فنی بومی این فرآورده گرانبها برای نخستین بار در کشور گردید.

خواص فیزیکی: فورفورال یک مایع بی­رنگ با بوی مخصوص بوده و در مقابل هوا تیره می­گردد. فورفورال صنعتی معمولاً دارای رنگی مابین زرد کم رنگ تا قهوه­ای است که با اکثر حلالهای آلی قابل امتزاج می­باشد. ولی در هیدروکربنهای آلیفاتیک سیر شده حل نمی گردد و اکثر ترکیبات غیرآلی درآن حل نمی شوند.

خواص شیمیایی: فورفورال در غیاب اکسیژن در مقابل حرارت پایدار است. اگر فورفورال در درجه حرارتهای بالا (حدود230 درجه سانتیگراد) چندین ساعت در معرض هوا قرار بگیرد، به استثنای رنگ آن، بقیه خصوصیات فیزیکی آن فقط به مقدار کم تغییر خواهد نمود.


کارخانه روغن کشی

نام پروژه: احداث کارخانه تولید روغن خام از دانه های سویا با ظرفیت 1000 تن در روز بصورت EPCM

کارفرما: سازمان اتکا             شروع پروژه: 1383                  خاتمه پروژه: 1386

خلاصه پروژه: احداث کارخانه روغنکشی، نقش مهمی درکاهش وابستگی کشور به روغن های وارداتی، ایجاد اشتغال درمنطقه و ایجاد انگیزه توسعه کشت دانه های روغنی در استان خوزستان داشته و خواهد داشت. انتخاب و استفاده از تکنولوژی روز آمد در ذخیره و فرآوری دانه های روغنی سبب ایجاد مزیتهای فراوانی برای بهره بردار کارخانه گردیده که از آن جمله می توان به مواد زیر اشاره نمود:

اتوماسیون کامل سیستم ذخیره سازی و فرآورش

کاهش قیمت تمام شده سیستم ذخیره سازی

حداقل نمودن مصرف کنجاله در حلال

دستاورد ویژه پروژه: طراحی صنعتی و اجرای سویل ساختمانی و سازه های فلزی محوطه سازی، بعضی از ماشین آلات و تجهیزات نصب و پیش راه اندازی به دست توانمند نیروی داخلی 73 درصد داخلی

خرید تکنولوژی و ماشین آلات و تجهیزات خارجی 27درصد خارجی

تکنولوژی مخازن ذخیره دانه:

تکنولوژی انتخاب شده: Skayway کانادا

ظرفیت مخازن: 60000 تن دانه (شش مخزن 10 هزار تنی)

نوع مخازن: فلزی با سیستم کنترلی و رطوبت سنج تمام اتوماتیک

سرمایه گذاری: 4،730،000 دلار کانادا

احجام اصلی پروژه:

    خاکبرداری: 9500 متر مکعب

    بتن ریزی واحدهای تولید: 9000 مترمکعب

    شمع کوبی: 29237 متر

    ساخت و نصب اسکلت فلزی: 983 تن

    بتن ریزی محوطه: 8000 متر مکعب

    ساخت و نصب ماشین آلات: 592 تن


پالایشگاه قطران زغال سنگ

لاصه پروژه: واحد قیر پالایشگاه قطران زغال سنگ اصفهان دارای تولیدات قیر آندی، قیر نرم و قیر گرافیتی است. با توجه به اینکه تولید قیر آندی از نظر فروش در بازار های داخلی و خارجی مقرون به صرفه می باشد، با ایجاد واحد جدیدی با عنوان طرح توسعه قیر صنعتی، تمام قیر نرم موجود در خط تولید، تبدیل به قیر آنـدی می گردد. لذا یـک واحـد کـامل تبدیـل قیر نرم به قیر آنـدی بـا ظـرفیت اسمی  7150 kg / hrبه موازات خط تولید قیر آندی فعلی احداث گردید. به طوری که بهره بردار می تواند بر حسب ضرورت از هر خط تولید قیر آندی بطور مستقل استفاده نماید.

شرح فرآیند: تولید آلفا رزین طی عملیات حرارتی (Thermal Treatment ) و در دو مرحله انجام می گیرد:

مرحله اول» شامل پلیمریزاسیون پیچ (pitch) و تولید بتا رزین می باشد که در طرح موجود انجام میشود.

مرحله دوم» شامل حرارت دادن پیچ پلیمریزه شده و تولید آلفا رزین میباشد که در طرح توسعه انجام خواهد گرفت.


تدارک و تامین سیلوهای فلزی

خدمات: تهیه، تدارک و تحویل ورق و ملزومات سیلوهای فلزی 40 هزارتنی شهرستانهای گنبد و تربت حیدریه

تاریخ شروع: 1384                    خاتمه پروژه: 1385

اهمیت پروژه:

رشد فزاینده تولید گندم در سالهای اخیر و کمبود فضای مناسب جهت انبارش و ذخیره­سازی این محصول استراتژیک، سبب اقبال گسترده به سمت سیلوهای فلزی گردید. این نوع سیلوها علاوه بر ارزانی و سهولت نصب به لحاظ بهداشتی بر سایر انواع سیلوها ارجحیت دارد.

دستاوردهای پروژه: رعایت صرفه و صلاح کارفرما با در نظر داشتن ملاحظات قیمتی و کیفیتی رعایت پارامترها و شاخصهای مهندسی در ساخت قطعات جهت سازگاری با شرایط منطقه.


 کارخانه اسید سولفوریک (قدیم)

 نام پروژه: احداث کارخانه اسید سولفوریک مجتمع مس سرچشمه به ظرفیت 100،000 تن در سال

خدمات: مهندسی، تدارکات، ساخت واجرا و مدیریت پروژه  (EPCM)

تاریخ شروع: 1383                      تاریخ خاتمه: 1388

اهمیت پروژه: جذب و تبدیل گاز SO2 ناشی از فرایند ذوب مس علاوه بر حذف آلاینده های زیست محیطی و کاهش مخاطرات بهداشتی کارکنان و ساکنان مجتمع، امکان تولید اسید سولفوریک و ایجاد اشتغال و درآمد را فراهم نموده است:

محصول تولیدی :اسید سولفوریک                   تناژ تولیدی:100 هزارتن                   خلوص محصول:93%

میزان اشتغال زایی:  50  نفر                               مساحت زمین: 25000 متر مربع          زیربنای نصب تجهیزات: 14200متر مربع
مصرف برق:   8 مگاوات                            مصرف آب: 220 مترمکعب                  مصرف گاز: 260متر مکعب درساعت
وزن تجهیزات: 5500 تن                      حجم کل بتن ریزی:  10000  مترمربع